Thee Beurzen Tips

Simon Vinkenoog 1928-2009

Liefde

Het woord dat wonden stelpt
en bloed weet te vernieuwen.
Het woord dat onder druk niet wijkt
en ons recht in de ogen kan kijken.

Het woord zonder einde of begin,
dat geen middel ongebruikt zal laten.
Het woord dat geen winst kent of verlies,
geen hel op aarde of verdoemenis.

Het woord dat tranen doet vloeien
en schuilgaat achter elke lach.
Het wordt tijd dat het meespeelt,
dat het mens wordt en zichzelf heelt.

Reacties

Mijn dichterlijke kant.
Sommigen zullen vragen wat moet deze tekst hier, maar ik kan me dus op bepaalde momenten heel erg terug vinden in gedichten. Oa. dus van Simon Vinkenoog. Al moet ik bekennen dat Driek van Wissen als dichter des Vaderlands mijn voorkeur geniet. Maar bovenstaand gedicht is voor mij fabelachtig.

Maria 12-07-2009 @ 12:43

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × twee =