Shoppen in Duitsland

Binnen een half uur ben ik de grens over en zit ik in Duitsland. Soms ga ik snel de grens over om daar wat boodschappen te doen, bepaalde artikelen zijn er aanmerkelijk goedkoper. En soms ook veel lekkerder. Natuurlijk kijk ik tijdens die snelle grens overschreidingen naar thee en soms zie je ook wel wat leuks. Maar er zijn ook momenten dat ik bewust de grens over ga om daar te kijken naar nieuwe theezakjes. Afgelopen week ben ik weer eens op theejacht geweest. En de buit was 41 nieuwe theezakjes. Sommige per stuk gekocht maar ook een aantal doosjes vol. Er is dus ook nieuw ruilmateriaal aanwezig en wie er iets tussen ziet zitten, moet maar even een mail mijn kant opsturen.

Reacties

he maria
Leuke zakjes heb je gevonden.
Waar ben jij naar toe geweest in duitsland. Wij gaan waarschijnlijk volgende week weer een dagje naar duitsland alleen we weten nog niet waarheen,we zijn al een keertje naar leer geweest dus dacht misschien nu ergens anders naar toe.
Weet jij iets leuks?
groetjes mariët

mariët 11-07-2009 @ 14:28
—–

Emden en Papenburg zijn heel leuk en niet al te ver weg met de auto.

Maria 11-07-2009 @ 14:50
—–

Oke.
kun je daar ook leuk winkelen of zijn het meer supermarkten?

mariët 11-07-2009 @ 16:02
—–

In Papenburg kun je niet echt leuk winkelen.
Ja bij Kaufland hebben ze een overdekte winkelcentrum met kleine winkels erbij in maar niet om daar een hele dag te vermaken.
En in Emden kun je het centrum in en buiten het centrum heb je meer de supermarkten en eind verder op de snelweg een groot kaufland met allerlei winkels ook wel leuk om daar door heen te lopen.(DOC nog wat heet het)

José 11-07-2009 @ 18:22
—–

Ik zou ook kiezen voor Emden, inderdaad leuk centrum, lekker eten en theewinkeltjes. Ga je verder omhoog dan kom je in Wilhelmshaven, daar zit een grote firma die theeverpakt.

Maria 11-07-2009 @ 18:57
—–

he bedankt voor jullie tips. Uiteraard zijn de theezakjes belangrijker dan de stad :d

mariët 11-07-2009 @ 19:00
—–

Hahaha, zij je eerder niet dat jullie naar Duitsland gaan, de anderen denken er vaak wel anders over hoor als je de tigste theewinkel weer naar binnen bent. Soms ga ik helemaal in mijn eentje of met een theemuts, dan hoef ik me niet te verantwoorden. Dus als er wat andere winkels zijn, dan is het voor de persoon die meegaat meestal ook wel leuk.

Maria 11-07-2009 @ 19:10
——

Daar in Willemshaven waar ze de firma zit waar men thee verpakt kun je daar ook naar binnen?
En hebben ze daar ook leuke zakjes te koop?

José 11-07-2009 @ 22:45
—–

Volgens die man van die Hanze winkel naast de Akerk in Groningen kun je niet naar binnen maar hebben ze wel zakjes. Ja dat is dus de uitdaging om daar wel naar binnen te komen. Maar Mariet, als je binnenkomt, voor het advies wat we jou geven verwachten we wel een heel mooi zakje. Hahaha, grapje hoor

Maria 11-07-2009 @ 22:49
——

Als ik daar wel naar toe ga en ik kom binnen dan neem ik ook een zakje voor jullie mee haha ,alleen de kans ik klein hoor ik al wel.
maar zitten al die theewinkeltjes een beetje bij elkaar in de buurt of waar zitten ze precies weten jullie ook namen zodat ik het adres kan op zoeken op internet?

mariët 12-07-2009 @ 09:03
—–

In Emden zit het niet bij elkaar.
Wat ik altijd doe als ik naar een nieuwe Duitse stad ga, op google intikken, Teeladen en dan de plaats. Ofgewoon Tee en plaats, dan krijg je meestal wel een overzicht van winkels. Soms ook bedrijven die handelen in thee. Je moet dan gewoon met de lijst in de hand gaan winkelen. En denk aan alle buitenlandse winkeltjes. Chinese, turkse zeer zeker naar binnen. En in Duitsland ook de apotheken bezoeken.

Maria 12-07-2009 @ 09:52
——

oke bedankt voor alle tips. Ga zometeen zeker googlen naar alle winkeltjes. Ben benieuwd waar ik mee thuis zal komen

mariët 12-07-2009 @ 11:00
—–

Ik ben al flink aan het googlen maar kan de winkelstraat of centrum of hoe je het ook maar noemen wil van emden niet vinden weeten jullie dit toevallig?

mariët 12-07-2009 @ 12:17
——

Die is wel makkelijk te vinden.
Ik stuur je wel een mailtje hoe je ongeveer moet rijden.
Gelukkig Michael Jackson muziek is weg.
De Polder is veel mooier.

José 12-07-2009 @ 18:43
—–

Ja maar moest toch even stil staan bij de dood van Michael Jackson. Hij is wel heel erg verbonden aan mijn jeugd. Maar inderdaad ben ik ook meer van De Polder. Heb het deze keer maar eens afgewisseld met een aantal mooie Groninger laidjes. Maar ja, voor verzamelaars buiten de provincie heb ik dus ook wat geplaatst.

Maria 12-07-2009 @ 19:06
——

hoi jose
Als je dat wilt doen graag,de vorige keer dat we in duitsland waren,raakten we de weg kwijt en we hadden de kaart vergeten

mariët 12-07-2009 @ 21:06

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier − een =