
Ingrediënten
250 g aardbeien (vers of bevroren, ontdooid)
250 g mascarpone
200 g slagroom
2 el suiker (meer naar smaak)
1 zakje vanillesuiker
ca. 100 g lange vingers
ca. 100 ml sinaasappelsap of aardbeienpuree (om in te weken)
Optioneel: cacaopoeder of gehakte aardbeien ter decoratie
Was eerst de aardbeien, ontkroon ze en snijd ze in kleine stukjes. Houd er een paar apart voor de garnering.
Klop de slagroom stijf. Klop in een andere kom de mascarpone met de suiker en vanillesuiker tot een romige massa. Spatel vervolgens de slagroom erdoor.
Dompel de lange vingers kort in sinaasappelsap of aardbeienpuree (niet te lang, anders worden ze papperig) en leg ze in een ovenschaal of glazenschaal.
Doe een laag room op de koekjes, dan aardbeien, dan weer koekjes, room, enz. Maak af met room.
Garneer met de overige aardbeien en eventueel cacaopoeder of chocoladeschaafsel.
Je kunt de tiramisu direct serveren of 1 à 2 uur in de koelkast zetten. Hierdoor kunnen de laagjes nog beter opstijven.
Eet smakelijk
