
Soms heb je van die leuke uitjes op een gewone doordeweekse dag. Afgelopen donderdag ging ik dus met mijn beide zoons naar een koreaans restaurant in Groningen. Omdat ik geen vleesliefhebber ben, is het altijd maar afwachten of ik er voldoende alternatieven kan vinden. Dit was geen probleem er stonden een aantal vegetarische gerechten op de kaart. Maar als je mij nu vraagt wat ik heb gegeten dan kan ik daar niet echt een antwoord op geven. Iets met een soort gevulde zakjes met daarin denk ik iets van gefermenteerde kool, maar geen zuurkool. Dan radijs met verschillende sauzen, rauw om op de bbq te leggen maar ook weer gefermenteerde en dat was heel erg lekker. Geen idee wat voor saus het dan betreft. Komkommer was ook gefermenteerd met een pittig sausje. Allemaal prima en lekker.
Aangezien er een bbq in de tafel zat verwerkt, werd daar het vlees bereid en kon ik mijn champignons, zoete aardappel en courgettes daar ook op warmen. Het vlees verpak je nadat het gaar is in een blad sla en eet het als een wrap. Frites worden er bij geserveerd en zijn rijkelijk bestrooid met kaas. Champignons zijn zo groot als een appel. Al met al een bijzondere ervaring om op deze wijze eens een verjaardag te vieren.

