Ingrediënten:
- 3 wortelen (in plakjes) 🥕
- 500 g aardappelen (in blokjes) 🥔
- 2 uien (gesnipperd) 🧅
- 2 stengels selderij (in stukjes) 🌿
- 3 tomaten (in blokjes) 🍅
- 200 g sperziebonen (gehalveerd) 🥬
- 150 g erwten (vers of diepvries) 🌱
- 1 liter groentebouillon 🥣
- 2 eetlepels olijfolie 🫒
- 1 theelepel gedroogde tijm 🌿
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn 🌿
- Zout en peper naar smaak 🧂
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde uien toe en bak deze glazig.
- Voeg de plakjes wortelen en stukjes selderij toe en bak deze 5 minuten mee, tot ze licht beginnen te kleuren.
- Voeg de blokjes aardappelen toe en roer alles goed door. Laat het geheel nog eens 5 minuten bakken.
- Doe de tomatenblokjes, sperziebonen en erwten in de pan. Roer alles goed door elkaar.
- Schenk de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.
- Voeg de gedroogde tijm en rozemarijn toe, en breng op smaak met zout en peper.
- Zet het vuur laag en laat de stoofpot 30-40 minuten zachtjes pruttelen, of tot de groenten gaar zijn.
- Roer af en toe door om te voorkomen dat de groenten aan de bodem van de pan blijven plakken.
Serveer de groentestoofpot warm in brede, ondiepe kommen. Deze stoofpot is perfect voor een koude dag en kan goed worden geserveerd met knapperig brood of een frisse salade. Voor extra smaak kun je een scheutje citroensap toevoegen vlak voor het serveren. Geniet van deze hartverwarmende, kleurrijke en voedzame maaltijd!