Licht, koolhydraatarm en romig!
Deze quiche zonder korst is een eiwitrijk, glutenvrij en koolhydraatarm ontbijt of lunch die in 30 minuten klaar is. Romige kwark, aardse spinazie en hartige kruiden vermengen zich tot een zijdezachte custard op basis van ei – zonder korst!
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 kopje kwark ( natriumarm, goed uitgelekt )
- 6 grote eieren
- 1 kopje verse spinazie ( gehakt )
- ¼ kopje geraspte cheddar kaas ( optioneel, voor extra smaak )
- 2 eetlepels slagroom ( optioneel, voor een romigere smaak )
- 2 groene uien ( gesnipperd, of 1 el verse bieslook )
- 1 tl gedroogde dille ( of 1 el verse )
- ½ theelepel knoflookpoeder
- Zout en peper naar smaak
Stap-voor-stap recept 🥄
1. Bereid de spinazie voor:
- Knijp overtollig vocht uit de spinazie door deze voorzichtig in een schone theedoek te rollen.
2. Meng de vulling:
- Klop de eieren, kwark en slagroom (indien gebruikt) in een kom tot een glad mengsel.
- Roer de spinazie, cheddar (indien gebruikt), groene uien, dille, knoflookpoeder, zout en peper erdoor.
3. Bakken:
- Verwarm de oven voor op 190 °C . Vet een taartvorm van 23 cm in.
- Giet het mengsel in de schaal en strijk de bovenkant glad.
- Bak gedurende 25–30 minuten , totdat de randen bol staan ​​en het midden gaar is (een tandenstoker die erin wordt gestoken komt er schoon uit).
4. Serveer en geniet:
- Laat 5-10 minuten afkoelen. Snijd in plakken en serveer warm of op kamertemperatuur.