De prik, de overheid en papier verspilling

Enige weken terug kreeg ik dus de uitnodiging om mij te laten vaccineren bij de huisarts met het ondertussen zwaar onder vuur liggende Astra Zenica. Ondanks de negatieve berichten zag ik dit niet zo zwart in en wilde me gewoon laten prikken. Jarenlang -de pil- of het vliegen geeft veel meer kan op trombose. En wie staat daar bij stil? Amper iemand en vraag me gelijk af wie leest de bijsluiter van een doosje paracetamol? Nee niemand.

Helaas ging mijn prik niet door, ik ben nog geen 60, werd mijn telefonisch medegedeeld. Volgende dag ook nogmaals doormiddel van een brief. Beetje dubbel maar laten we het houden op ad hoc situatie.
Enige dagen later weer een brief met daarin het verzoek om contact op te nemen met de GGD want ik zou niet meer door de huisarts geprikt worden maar op een teststraat. Ook prima, dus snel bellen, want dan kon het met voorrang. Mooi niet dus, bellen was al een beproeving, want meer dan 1 uur in de wacht. Maar het is gelukt, alleen de inhoud van de brief klopt niet, want er is geen voorrangs-positie. Dus afspraak over kleine 3 week. Krijg bevestiging per mail en sms. Kan het gezondheidsformulier downloaden. 5 mei was de dag.

5 mei in de loop van de dag, voel me prima na de eerste vaccinatie maar er komt een brief, ik ben aan de beurt voor mijn eerste prik. Hier gaat iets mis, dus maar even bellen. Mijn zoon, waarschijnlijk nog lang niet aan de beurt, wil heel graag mijn plek innemen. Aangezien ik een uitnodiging krijg, staat er dus ergens iets klaar voor me. Dus dat zou in theorie mogelijk moeten zijn. Dus bellen.

Wachttijd valt mee en ik krijg een dame aan de lijn die amper Nederlands spreekt. Ik leg mijn verhaal uit en haar reactie is “hmmm”, ja daar kan ik dus niets mee. Op mjn vraag of mijn zoon mijn oproep kan overnemen, “hmmm’. Vraag vriendelijk of ze nog meer kan zeggen en jullie raden het al “hmmm”.
Kan ik misschien beter Engels spreken. Ach ik wacht het amper af, nu blijft het helemaal stil. Op nogmaals mijn vraag of mijn zoon mag, krijg ik een bijna onverstaanbaar “nee”. Duidelijk laat maar zitten.

12 mei, we zijn een week verder, nergens last van gehad en ben blij dat ik de eerste vaccinatie heb gehad, gezien de daling van de cijfers, die ondanks alle vaccinaties nog wel steeds hoog is, krijg ik toch het gevoel dat de vaccinaties hun vruchten beginnen af te werpen. Ook de overheid komt met kleine stapjes naar vrijheid. Al voel ik datzelf anders, ik heb me nooit belemmerd gevoelt in mijn vrijheid. Beetje aanpassen, andere dingen gaan doen en het leven bleef mooi. Maar wat krijg ik in de brievenbus, weer een dikke envelop met allerlei papieren en……….. het heugelijke nieuws dat ik aan de beurt ben voor mijn eerste vaccinatie. Overheid, GGD en geen idee wie meer. Jullie maken er een puinhoop van wat betreft de administratie. Kan ik bellen zodat mijn zoon mijn prikkie kan halen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × drie =