Lontjes worden korter, ik snooze.

Engnekken, zo noem ik een aantal van mijn “vrienden” op Facebook. Omdat ik me dood zat te ergeren aan een aantal personen die alleen voor eigen parochie preken en ik daar niet in mee wil gaan, beginnen deze mensen verhalen rond te strooien omtrent de richtlijnen van het RIVM die verre van serieus genomen mogen worden. Het ergste is dan ook nog wel dat er Facebook groepen zijn waarvoor men mij wil uitnodigen. Voor mij staan deze groepen gelijk aan dat deze mensen mensen mij liever ernstig ziek zouden zien.

Wie zijn deze vreselijke “engnekken”? Een aantal verzamelaars van theezakjes, deze mensen ken ik alleen van beurzen, maar zou niet weten hoe zij verder in het leven staan. Aanhanger van Wilders, oudere dame die ik via haar zoon heb leren kennen, geen opleiding gehad en loopt vaak achter de meute aan. Heb wel eens met haar gesproken omtrent Wilders en Baudet en dan blijkt dat zij amper weet wat deze heren willen. En dan een aantal waarvan ik dacht dat ze iets meer verstand hadden en geen dingen roepen waarvan zij net zo min als ik weten wat de gevolgen kunnen zijn. Ze plaatsen teksten op Facebook waar mijn broek van afzakt.
Weten zij wel wat het betekent voor iemand die tot de risicogroep behoort als we het afstand bewaren van elkaar zouden afschaffen? Ook ik wil niets liever dan weer samen met vrienden in 1 auto naar een wandellocatie rijden, naderhand terrasje pakken, gewoon op kantoor kunnen werken ipv thuiswerken. Maar zolang het nog heel onduidelijk is wat het virus doet de komende zomermaanden, blijf ik de afstand maar wat graag houden.

Dan krijgen we de discussie omtrent een kapper die iets meer geld in rekening brengt omdat hij ook aan allerlei verplichtingen moet voldoen. Ik reageer maar niet maar de ergernis begint nu toch wel erg groot te worden. Wees eens blij voor de kapper dat hij eindelijk weer mag werken en denk er eens aan dat hij nu minder stoelen heeft omdat hij zich wel aan de regels gaat houden. Waar hebben we het dan over? 1 euro extra. Het biertje op het terras zal waarschijnlijk ook wel iets duurder zijn en ben blij dat wij dit kunnen doen. We hebben deze periode tot op heden gezond doorstaan. Het gekke is dat ik een aantal van deze personen dus totaal niet kan plaatsen bij de personen zoals ik ze ken. Kan het zo zijn dat je in tijden als deze de ware aard van hun leert kennen? Gelukkig kun je op Facebook mensen een tijdje “snoozen” en hoef ik deze onzin niet te lezen.

Afbeelding van PublicDomainPictures via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × vijf =