Ouderwetse gezelligheid in Zaandam

Vakantietijd en wat is er dan heerlijk om 3 weken lang niets te moeten en alle tijd te hebben voor mezelf en de dingen te doen die ik leuk vindt. Is het de ene dag lekker aanrommelen in mijn huis, de volgende dag moet ik er gewoon even uit en zit ik te lunchen in de leukste tent van Veendam. Maar er is ook zomaar tijd voor het bezoeken van een theezakjesbeurs. Dit jaar was er door allerlei omstandigheden nog geen enkele bezocht dus het werd tijd om weer eens op pad te gaan. Dit keer samen met José en Rensina richting Zaandam, naar een van de leukste locaties die je maar kunt bedenken voor een beurs. Heerlijk in het groen op een volkstuincomplex, zonnetje erbij, heel veel leuke zakjes, dus wat wil een mens nog meer.

 

Tegen kwart over 7 vertrekken we, we pikken Rensina nog even op en dan lekker ontspannen rijden door Friesland, de polder, rondom Amsterdam en mooi op tijd komen we aan. Natuurlijk zijn de vroege Belgen (ja jullie Bart en Steve) al weer aanwezig. Maar ook Sjieuwke, Marja, Sonja, Joke L incl heur Japie, zitten al weer te ruilen. Zijn ze bang dat ze wat missen door er al zo vroeg te zijn? Merendeel komt later binnen. Eerst even bijkletsen, rustig aan de dag is nog lang maar op een gegeven moment zal ik toch moeten beginnen en dan gaat het weer in één ruk door. Ondanks mijn gigantische achterstand gaat het lekker en ruil ik vooral nieuw verschenen zakjes aangezien ik niet weet wat hier allemaal nog in voorraad ligt. Dus komen er nieuwe Albert Heijn, Fairglobe, missende exemplaren van Gwoon, maar ook beauties uit Canada, Rusland en allerlei anders mooi materiaal voorbij.

 

Zoals gewoonlijk gaan we hier halverwege dag genieten van thee met gebak, dit keer was het taart van Rensina, gebakken met een vleugje thee. Heerlijk! Maar al snel zijn we weer aan het ruilen zodat we eigenlijk met iedereen kunnen ruilen en er voldoende tijd is om ook gezellig bij te kletsen met iedereen. Weten we dat Sandra weer richting Zuid Amerika gaat, dat Jaap zijn wekkertje zo nu en dan gaat, dat Steve niet van Chinezen houdt, dat Joke v V mij er even aan herinnert dat ik wel mag reageren op haar post (nogmaals sorry Joke) en dat Loes lekker gezellig is.  Uiteraard gaan de gesprekken ook over het stoppen van het verzamelen van Jopie en Bep, het ziek zijn van een aantal verzamelaars en het verkopen van verzamelingen.

 

Wat gaat dan een dag snel en tegen half 5 zitten we weer in de auto terug naar het hoge noorden, dit keer niet door de polder, nee we gaan eens over de Afsluitdijk. Heerlijk de blik op het IJsselmeer waar we vooral aan de Friese zijde vele zeilboten op het water zien. Wat wil een mens nog meer op zo’n mooie zonnige dag begin september.
Gelukkig nog met een week vakantie in het vooruitzicht zodat ik de nieuwe zakjes zoveel mogelijk nog kan opruimen zodat ik wellicht in oktober richting Maartensdijk kan gaan.

 

3 thoughts on “Ouderwetse gezelligheid in Zaandam

  1. Wat een geweldig leuk stuk heb je geschreven over de beurs in Zaandam.
    Heel leuk om te lezen dat je het een leuke beurs op een leuke locatie vind.
    Elly

    1. Ja dat mag toch wel gezegd worden, geen donker en bedompte omgeving. Ik hou van de natuur om me heen en dat geeft rust in het leven. Zonder groen kan ik niet leven. Helaas zie ik hier steeds meer tuinen met alleen maar steentjes. Wanneer men komt te overlijden kan men zo de tuin in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 + 17 =