Fuchsiashow Lokhorst 2016

Midden juli en het is weer tijd voor een bezoek aan de Fuchsiashow bij de familie Lokhorst in Gieten.
Samen met collega en tevens fuchsialiefhebber Rita gaan we er weer een leuke middag van maken. De eerste blik op de duizenden planten zegt dat mijn planten op dit moment even verder zijn dan hier, bij mij staan ze redelijk uit de wind en hier hebben de planten iets meer hinder van wind en regen.

Maar wat is het weer een genot om tussen al deze planten door te lopen. De planten met bijna onzichtbare bloemen, zo ontzettend klein, dat je amper kunt begrijpen dat de natuur dit kan maken, maar daar staan tegenover bloemen wat gewoon kunstwerken zijn. Vreselijk groot en meerdere dubbele lagen.

Het is rustig, aangezien nog niet alles in bloei staat, wachten vele verzamelaars en belangstellenden waarschijnlijk nog even een paar week en bezoeken dan de show. Het voordeel voor mij is toch dat ik niet zo gigantisch ver hoef te rijden om al dit moois te zien, dus wellicht ga ik in augustus nogmaals.

Tijdens het bekijken maak ik weer vele foto’s van planten die ik graag aan mijn verzameling wil toevoegen. Maar zo langzamerhand raakt mijn tuin overvol en heb ik amper nog ruimte om planten neer te zetten of te hangen. Misschien moet ik toch ooit eens nadenken over het verplaatsen van mijn inrit om zo meer ruimte te creëren voor een nog meer planten. Nee zover moet het niet komen, alles moet in de winterperiode ook in opslag en dat is te veel werk aangezien ik geen kas, kelder of vorstvrije schuur bezit.

Niet over nadenken, we zetten gewoon weer nieuwe planten op de lijst die ik graag volgend jaar wil bestellen, hoe we dat gaan oplossen, dat zijn dan weer leuke zaken om tegen die tijd te bekijken.


Alle foto’s in deze blog zijn genomen bij de familie Lokhorst en de planten zijn dus niet in mijn bezit.

 

Fulgens Fulgens 

 

Gelre 

 

Beauty of Meise

 

Herps Zoemer

 

 

Heydon

 

Huets Smaragd

 

 

Lien Bielby

 

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 4 =